Cees


geboren op 19 October 1961 te Purmerend.


Tot mijn vijfde levensjaar op een woonboot gewoond.

Verder nooit iets met “”bootjes”” gehad, totdat ik na militaire dienst spontaan solliciteerde als maat op een tjalk. Bruine vloot dus en drie fantastische jaren gehad.

Daarna in Keulen in de bouwmarkten beland waarvan de laatste 7 jaren als filiaalhouder.

Altijd al van reizen en onderwegzijn gehouden met als toppertje samen met mijn vrouw Helene in 2004 een jaar met rugzak onderweg geweest.

Weer terug in Nederland beland, Hilversum, oud huisje gekocht en gerenoveerd en een klein kajuitzeilbootje.

Genieten op Loosdrecht en de drang naar “verder”

Maar helaas stierf mijn vrouw op 19 April 2009 aan een hersenbloeding.

Door toeval Sandra getroffen, haar man is twee maanden later gestorven als Helene, en we konden het meteen goed vinden. Veel te bepraten.

Tja van het een komt het ander en nu zijn er weer hele mooie toekomstplannen.......................

Sam


Geboren in 1958 te Amsterdam als Sandra en mijn jeugd in Velsen Noord doorgebracht. Veel tijd aan strand en zee verbleven, naast de vele kampeer vakanties op Texel. Wel eens gezeild met de buren maar verder was de pont naar IJmuiden de enige ‘boot’verbinding met het water.

Na 21 jaar had ik Velsen wel gezien en vertrok naar Millingen ad Rijn, waar de Rijn strandjes een surrogaat waren voor het strand en de zee uit mijn jeugd.

Toen mijn oudste zoon een jaar was, twee weken met vrienden gezeild op een Lemster aak.

En daar hield mijn zeilervaring mee op, ook omdat een tweede zoon werd geboren.

In 2004 mijn leven voortgezet met Robin. Werd ik als kind al wel eens Sammie genoemd, vanaf 2004 werd het Sam. Robin noemde me meestal zo, net als vele nieuwe vrienden. Robin stierf plotseling aan een hersenbloeding in 2009, de naam Sam bleef. Na een moeilijke tijd Cees leren kennen en mee mogen zeilen op zijn bootje. De liefde voor Cees en voor het zeilen brengen nu totaal nieuwe toekomstplannen, waar we beiden naar uit kijken.